Îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru zeci de familii din Alba Iulia, prin proiectul MICESA

Social

36 de familii din 3 zone din Alba Iulia – Vasile Goldiș, Chicago și Pîclișa – beneficiază de lucrări în apartamente și case, care vizează partea de construcții, respectiv de instalații electrice, sanitare și termice, pentru o suprafață totală de 1.354,16 metri pătrați, în cadrul proiectului MICESA, derulat de Primăria municipiului Alba Iulia.

Casele și apartamentele în care se fac intervențiile au fost selectate din comunitățile proiectului „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“, în urma evaluării stării tehnice a construcțiilor, inclusiv a cauzelor care au produs degradările. Evaluarea a fost realizată de către unul dintre experții proiectului, de profesie inginer construcții.

Punctăm câteva dintre intervențiile care se realizaeză în locuințe: demontarea ferestrelor cu geam simplu și înlocuirea lor cu ferestre din PVC cu geam termopan; montarea de glafuri interioare și exterioare la ferestre; repararea tencuielilor căzute sau degradate în urma infiltrațiilor; eliminarea zonelor cu mucegai la pereți și/sau tavane; refacerea zugrăvelilor interioare; executarea hidroizolației la băi; realizare rampe de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii; demontarea tablourilor de siguranțe de tip vechi și înlocuirea cu tablouri de siguranțe automate; montare boiler electric pentru producerea apei calde pentru bucătărie și baie (unde este cazul), demontarea și montarea sifonului de pardoseală, protecția cu folie a pardoselilor etc.

În urma realizării intervențiilor se va asigura un confort real pentru zeci de familii din Alba Iulia.

Costurile lucrărilor, în valoare de 1.195.493 lei, sunt suportate din bugetul proiectului MICESA.
Proiect cu servicii integrate gratuite
Serviciile furnizate în cadrul proiectului MICESA sunt integrate și au ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit etc.
Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.
Lista completă cu blocurile de locuințe și casele vizate de proiect o găsiţi aici : https://www.apulum.ro/index.php/primaria/detail/4601?fbclid=IwAR20Q5jQ2lxgpjcxqZo2LyzWrz8QdRQjYBEHRBZhnN0UKKk9ssLetagqCps

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu:
DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.
Detalii concrete legate înscrierea în proiect aflați de de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.