Spitalul Sebeş a demarat procedura de achiziţionare a unor aparate medicale respiratorii

Social

Spitalul Municipal Sebeş a început demersurile pentru achiziţionarea a patru aparate de ventilaţie, având în vedere atât situaţia epidemiologică în ceea ce priveşte evoluţia şi manifestarea virusului SARS-CoV-2, precum şi situaţiile care pot apărea în saloanele de terapie intensivă/postoperator sau pe durata transportului intraspitalicesc.

Reprezentanţii Spitalului au lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, procedura ce vizează achiziţionarea a patru aparate medicale respiratorii, cu o valoare estimată de aproximativ 326.000 de lei.

“Urmare a cererii internaţionale de ventilatoare, cât şi a faptului că România nu este considerată, în acest moment, în necesitate de ventilatoare, livrările de ventilatoare către piaţa românească se fac cu dificultate şi întârziere, ofertele neputând acoperi cererile. Din acest motiv, autoritatea contractantă a ales varianta încheierii unui acord cadru de furnizare, pe şase luni, cu trei ofertanţi, lăsând posibilitatea acestora să obţină şi să poată furniza produsele, precum şi să dispună de un număr de ventilatoare între 1 şi 4, în funcţie de necesităţi”, se arată în caietul de sarcini.

Contractele subsecvente urmează să fie atribuite la momentul semnalării disponibilităţii aparatelor ofertanţilor semnatari ai acordului cadru, în ordinea clasificării ofertelor, pornind de la cel mai mic preţ spre cel mai mare, până la achiziţionarea necesarului de aparate (maximum 4 aparate), cu încadrarea în valoarea estimată a achiziţiei.

Legat de contextul care a determinat achiziţionarea produselor, reprezentanţii Spitalului au menţionat că au în vedere “atât situaţia epidemiologică naţională şi internaţională în ceea ce priveşte evoluţia şi manifestarea virusului SARS-CoV-2, precum şi situaţiile care pot apărea în saloanele de terapie intensivă/postoperator sau pe durata transportului intraspitalicesc, cu eventuala recuperare ulterioară a contravalorii aparatelor din fondurile europene alocate combaterii pandemiei de SARS-CoV-2”.

Spitalul din Sebeş asigură servicii medicale pentru aproximativ 60.000 de locuitori. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.