Un medic, două asistente şi alţi cinci pacienţi de la un centru de dializă, testaţi pozitiv

Social

Un medic, două asistente şi alţi cinci pacienţi de la Centrul de Dializă din Alba Iulia, contacţi ai două femei care urmau tratament aici şi care au fost confirmate la sfârşitul săptămânii cu coronavirus, au fost testaţi pozitiv, urcând astfel la 10 numărul celor infectaţi în această unitate, potrivit informaţiilor prezentate, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Conform directorului executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, au fost identificate opt persoane pozitive din cele 48 de probe recoltate ca urmare a anchetei epidemiologice de la Centrul de Dializă Alba.

“Este vorba despre un medic, două asistente şi cinci pacienţi, toţi contacţi ai celor două cazuri depistate anterior. Toţi cei depistaţi pozitiv, împreună cu contacţii direcţi, au fost izolaţi, conform procedurilor. Au fost predate către centrul de dializă Alba recoltoare de probe suficiente, astfel încât să putem testa toate cadrele medicale şi toţi pacienţii. Au fost testate cu prioritate persoanele care au fost pe aceeaşi tură cu primele două cazuri pozitive. DSP Alba a oferit toate instrucţiunile şi recomandările legale reprezentanţilor centrului de dializă. Ne aşteptăm să le respecte şi sa le pună în aplicare”, a transmis directorul executiv al DSP Alba.

Alexandru Sinea a adăugat că personalul confirmat pozitiv se va izola.

De asemenea, se va lucra pe ture distincte COVID-19 şi non-COVID-19 cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecţie.

“Toţi pacienţii dializaţi, fie că sunt pozitivi sau negativi, trebuie să beneficieze de asistenţă medicală, respectând normele de protecţie”, a afirmat Sinea.

Ministerul Sănătăţii a desemnat, anterior, centrul de dializă din judeţul Alba drept centru de tratate a pacienţilor COVID-19.

“Încă de acum 10 zile, specialiştii DSP s-au deplasat la centrul de dializă pentru instructajul personalului şi pentru a aviza circuitele distincte. S-au oferit toate indicaţiile necesare , obligaţia asigurării materialelor de protecţie revine angajatorului provat, iar respectarea protocoalelor revine personalului medical, mai ales că aceştia au fost instruiţi”, a precizat Alexandru Sinea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.