Aproape 30 de cadre medicale de la SJU Alba Iulia, în izolare după testarea pozitivă a unui pacient

Social

Aproape 30 de medici, asistente şi infirmiere de la UPU şi ATI – Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia care au avut contact cu un pacient confirmat cu noul coronavirus au fost plasaţi în izolare, ca o măsură preventivă.

“Acest pacient (confirmat ulterior internării cu coronavirus – n.r.) a fost preluat ca suspect încă de la început. Se ştia că are probleme respiratorii, el s-a prezentat de multe ori în UPU cu probleme respiratorii. (…) A fost transferat (de la UPU – n.r.) la Infecţioase, dar starea lui s-a agravat şi a trebuit să îl aducem în ATI. L-am izolat în ATI, într-un salon separat, s-a intrat la el cu echipament. Eu zic că personalul nu ar trebui să aibă probleme. Totuşi, pe cei din UPU şi pe cei din ATI care au avut contact, pe diferite ture, cu acest pacient, i-am izolat într-o locaţie, nu s-au dus acasă, urmând ca marţi sau miercuri să fie retestaţi. Marea majoritate din acest personal a fost odată testat sâmbătă şi a ieşit negativ”, a declarat managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza.

Ea a explicat că echipa de management a cazurilor COVID a stabilit că toţi pacienţii cu probleme respiratorii, chiar dacă nu au fost în străinătate şi nu au fost în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus, să fie trataţi ca suspecţi şi să fie testaţi. Dintre cei zece pacienţi testaţi la sfârşitul săptămânii trecute, rezultatul a fost pozitiv doar în cazul acestui bărbat.

“Am recoltat probe la 10 pacienţi şi la 96 de cadre medicale. Au ieşit testele negative sâmbătă la toate cadrele medicale la care s-a recoltat, iar la un pacient din cei zece testul a fost pozitiv”, a precizat managerul Spitalului din Alba Iulia.

În prezent, pacientul confirmat este singur în ATI, restul bolnavilor internaţi aici fiind transferaţi pe o altă secţie. “Este stabilizat, nu e o formă foarte gravă”, a afirmat Mârza.

În ceea ce priveşte angajaţii plasaţi în izolare, într-un hotel-cămin din Alba Iulia, este vorba despre trei medici şi 24 de asistente şi infirmiere.

În Alba a mai fost confirmat oficial un caz de coronavirus, la o tânără întoarsă din Italia. Aceasta este internată de aproape două săptămâni în Secţia de Infecţioase a SJU Alba Iulia.

Potrivit Dianei Mârza, după publicarea Ordinului de ministru, în Spitalul Municipal Blaj vor fi internate cazurile grave, iar cele suspecte şi cele confirmate cu simptomatologie uşoară sau medie vor fi spitalizate la Secţia Infecţioase Alba Iulia.

DSP Alba a început vineri testarea personalului medical din judeţ. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.