Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, Consiliul Județean Alba și Teatrul de Păpuși „Prichindel” organizează la Alba Iulia cea de-a XXIV-a ediție a Galei HOP – Gala Tânărului Actor

Divertisment

Timp de trei ediții, incluzând-o și pe aceasta, coregraful și dansatorul Gigi Căciuleanu a fost directorul artistic al galei, continuând astfel tema edițiilor precedente – „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual“ . Pornind de la motto-ul „Caragiale”, care vizează proiectarea vorbei și a dansului în spațiu, Gigi Căciuleanu îi invită pe tinerii actori să exploreze și să exploateze prin mișcare și cuvânt lumea lume a lui Caragiale. Această gală se dorește a fi o rampă de lansare pentru tinerii actori, dar și un excurs formator, ca urmare a întâlnirii cu o personalitate din lumea teatrului.

Pentru această ediție juriul de preselecție a fost format din: Ioan Ardelean (actor și regizor), Silvia Ghiață (producător TV), Andrei și Andreea Grosu (regizori), Alexander Hausvater (regizor) și Daniela Nane (actriță). Din 58 de candidați înscriși, au fost selectați pentru participarea la master-class-ul susținut de Gigi Căciuleanu și la concursul galei un număr de 26 de tineri actori. Aceștia se vor afla sub ochiul vigilent și expert al juriului de concurs, format din: Adrian Batista – regizor și producător TV, Ioana Bogăţan – actriţă, Mihai Constantin – actor, Marina Constantinescu – critic de teatru și Vava Ștefănescu – coregrafă și dansatoare.

Așadar, în perioada 2 – 4 septembrie vă invităm la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, pentru a urmări reprezentațiile tinerilor actori din cadrul concursului, precum și două spectacole cu și de Gigi Căciuleanu, un artist complet și complex, foarte îndrăgit și apreciat de publicul albaiulian.

„Aș fi fericit să puteți gândi ca mine: ca această Gală HOP să reprezinte pentru noi toți, actori și public, nu un tribunal care judecă, ci o etapă pe drumul creșterii noastre artistice. Să nu o considerăm neapărat numai ca pe o vitrină sau catapultă. Să fim în același timp cât mai meseriași ca actori, și cât mai noi înșine ca ființe umane“, spune Gigi Căciuleanu.

Gala Tânărului Actor HOP se va desfășura după următorul program:

Joi, 2 septembrie 18.00 Deschiderea Galei HOP 2021 Concurs secţiunea Individual Ileana Ursu Marin Lupanciuc Diana Raluca Amitroaie Andrada Oltean Petru Mărginean Patricia Gavril Oana Tudoran Alina Mișoc Concurs secţiunea grup „Memento uMori” , cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Vlad Pelin și Alis Pelle „D ’ ale lui Aghiuță” , cu Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămioara Soare „Cazul broaștelor” , cu Alexandru Cruceru, Sonia Kalman și Crăița Mladinovici

Vineri, 3 septembrie 18.00 Concurs secţiunea Individual Andreea Moustache Toni Gheorghe Oana Antonovici Concurs secţiunea grup „Năpatima” , cu Eugeniu Cozma și Oana Zara „Cetățeni turmentați” , regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriș, George Olar, Irina Sibef și Maria Teișanu 19.30 Spectacol invitat în afara concursului „JUNGLA TÉVÉ” un spectacol de Gigi Căciuleanu, cu Lari Giorgescu și Alina Petrică, asistent coregrafie Lelia Marcu-Vlad, muzica Adrian Nour, scenografia Corina Boboc

Sâmbătă, 4 septembrie 17.00 Lansarea albumului „Cornel Todea – dincolo de regie” semnat de jurnalistul şi prozatorul Ion Moldovan 18.00 Spectacol invitat în afara concursului „A fi ȘI a nu fi” CARAGIALE, un MEREU ALTUL Un spectacol de şi cu Gigi Căciuleanu, poeme de I.L. Caragiale Muzica: Paul Ilea, Cu: Paul Ilea, Ana & Bogdan Iacob 19.00 Festivitatea de decernare a premiilor

Expoziția „DansActorul ca fenomen. Punct” a artistului fotograf Mircea Albuțiu va fi deschisă publicului la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia pe tot parcursul evenimentului. Fotografiile expuse surprind momente din ediția trecută a Galei HOP.

Concursul va fi transmis prin livestreaming pe: – site-ul Galei HOP https://galahop.uniter.ro/ – contul oficial de Facebook al Galei HOP: https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor – contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA)

Pe lângă premiile acordate de specialiști există și premiul publicului, la care fiecare poate contribui prin votul pe care îl poate acorda urmărind videoclipurile de prezentare ale tinerilor actori rămași în concurs în cadrul campaniei GALA HOP. Votează DansActorul anului 2021!

Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului, de luni până vineri, în intervalul orar 9 – 14. Pentru rezervări puteți suna la numărul de telefon 0372758351. Prețul biletelor este de 15 lei/adult și 5,50 lei/elev. Vârsta de adresabilitate este 14+.

Spectacolele vor fi susținute la o capacitate de 70% din locuri și, conform normelor de protecție și prevenire a răspândirii noului Coronavirus, purtarea măștii, luarea temperaturii, precum și dezinfectarea mâinilor sunt obligatorii.

Cristina Smadea, Secretar literar

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook si Instagram.