Perioada de depunere a ideilor de proiecte pe platforma de bugetare participativă s-a prelungit până în 16 octombrie

Social

Avem o veste bună! Perioada de depunere a ideilor de proiecte pe platforma de bugetare participativă s-a prelungit până în 16 octombrie, inclusiv!

Nu ai depus încă? Cu siguranță ai o dorință de îmbunătățire a unei zone din oraș sau o idee legată de sport, turism, cultură, educație sau digitalizare. E simplu! Intră aici și trimite-ne ideea ta. https://bugetareparticipativa.apulum.ro/depunere-proiecte/

Bugetarea participativă continuă la Alba Iulia. Au mai rămas doar câteva zile în care albaiulienii pot depune proiecte.

Bugetarea participativă este o formă de implicare directă a cetățenilor în procesul de decizie a modului în care sunt cheltuiți banii publici în raport cu nevoile locale. Este un un proces deschis, transparent și inovativ de a distribui fondurile publice, în mod echitabil, acolo unde comunitatea decide prin vot liber, contribuind astfel la descentralizarea deciziei publice în avantajul cetățenilor.

Bugetarea participativă permite comunității să devină actorul principal în promovarea inițiativelor locale și beneficiarul materializării acestora. Prin intermediul platformei de bugetare participativă, cetățenii pot să-și expună online problemele cu care se confruntă, să sugereze soluții de rezolvare, să propună idei și inițiative proprii pentru o viață mai bună și mai plăcută în zona unde locuiesc sau în alte zone ale orașului, să participe activ la stabilirea priorităților în cheltuirea banilor publici, să fie creativi și inovativi și să se implice activ în comunitatea din care fac parte.

Proiectele pot fi depuse doar online pe platforma bugetareparticipativa.apulum.ro, accesând secțiunea dedicată și în intervalul de timp stabilit pentru etapa de depunere a proiectelor. Bugetul propus pentru ediția din acest an este de 1.000.000 lei, TVA inclus. Numărul de proiecte finanțate va depinde de bugetele acestora și de numărul de voturi primite. Pot fi finanțate două sau mai multe proiecte. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un cost total de cel mult 500.000 de lei (inclusiv TVA).

Propunerile de proiecte depuse pe platformă urmează să fie validate de autoritatea locală, iar apoi supuse unui proces de votare. Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Municipiul Alba Iulia începând cu anul 2023.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .