Secţiile de Cardiologie şi Medicină Internă ale SJU Alba Iulia vor beneficia de reparaţii capitale

Social

Consiliul Judeţean (CJ) Alba a alocat peste 2,3 milioane de lei pentru reparaţii capitale la secţiile de Cardiologie şi Medicină Internă ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, în acest scop fiind lansată o licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

“Se va proceda la înlocuirea totală a finisajelor, tâmplăriei interioare şi exterioare, precum şi a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, sisteme de semnalizare a incendiilor, apelare medicală. Lucrările de construcţii vizează recompartimentări ale spaţiilor prin demolarea unor pereţi de compartimentare (nestructurali) şi realizarea de noi pereţi de compartimentare, respectiv realizarea de goluri noi pentru asigurarea circulaţiilor, conform cu noua compartimentare a spaţiilor din punct de vedere a asigurării normelor specifice de funcţionare a spitalelor”, a transmis SJU Alba Iulia.

Licitaţia pentru realizarea lucrărilor de reparaţii capitale la cele două secţii, amplasate la etajul IV al SJU Alba Iulia, a fost lansată pe SEAP. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.325.528,65 de lei, fără TVA, şi este finanţată în totalitate de către CJ Alba, în subordinea căruia se află spitalul.

“Toate materialele şi produsele utilizate vor avea certificate de conformitate şi calitate, respectiv vor avea agremente tehnice pentru utilizarea acestora în spaţii medicale din unităţi sanitare. Toate spaţiile ocupate cu personal şi spaţiile în care este necesar, conform normativelor în vigoare, vor fi dotate cu instalaţii de climatizare”, se mai menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor SJU Alba Iulia, durata previzionată de realizare a lucrărilor este de 18 luni de la începerea lor.

Spitalul din Alba Iulia asigură asistenţă medicală pentru peste 65.000 de locuitori ai municipiului, dar şi pentru cei aproximativ 340.000 din judeţ. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.