Aparate de ventilaţie pulmonară, donate de Crucea Roşie spitalelor din Aiud şi Sebeş

Social

Două aparate de ventilaţie pulmonară, în valoare de 178.000 de lei, au fost donate de Crucea Roşie Română Filiala Alba Spitalelor Municipale Sebeş şi Aiud, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

“În contexul crizei medicale generate de pandemia de coronavirus, Crucea Roşie Română Filiala Alba donează două ventilatoare moderne noi, destinate pacienţilor internaţi în cadrul Spitalelor Municipale din Sebeş şi Aiud. Sistemul de ventilaţie donat unităţilor medicale este un aparat AEON VG70, dotat cu baterie de capacitate mare şi poate fi folosit pentru deplasările intraspitaliceşti ale pacienţilor aflaţi în tratament”, arată sursa citată.

Aparatele, care au fost puse în funcţiune în cursul zilei de miercuri de către o echipă de specialişti, au o valoare totală de aproximativ 178.000 lei şi au fost achiziţionate din fondurile strânse în cadrul campaniei pe care Crucea Roşie a desfăşurat-o în beneficiul spitalelor şi a pacienţilor afectaţi de COVID-19.

“Crucea Roşie Română Filiala Alba aduce călduroase mulţumiri tuturor colaboratorilor şi sponsorilor care în această perioadă au sprijinit demersurile organizaţiei noastre pentru consolidarea răspunsului la ameninţarea cu noul coronavirus COVID-19”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul Adrian Ionel Duşa.

Până joi, în Alba au fost înregistrate, de la începutul pandemiei, 851 de cazuri de persoane diagnosticate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 684 s-au vindecat, iar 37 au decedat. Numărul cazurilor active este de 130. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.