Lansarea programului de guvernare locală pentru Alba: Ioan Dîrzu la judeţ şi Alin Stanciu la Alba Iulia

Politic

Partidul Social Democrat a lansat astăzi la Alba Iulia programul său de guvernare locală pentru judeţul Alba compus din 10 obiective strategice pentru dezvoltarea judeţului. Cu această ocazie, candidatul pentru Consiliul Judeţean Alba, domnul deputat Ioan Dîrzu, şi candidatul pentru Primăria Alba Iulia, antreprenorul Alin Stanciu, au prezentat proiectele cu care se prezintă în faţa cetăţenilor.

„Oamenii s-au săturat de promisiuni. Este timpul ca judeţul Alba să se dezvolte unitar şi ca fiecare cetăţean să aibă şansa unui trai mai bun printr-un acces la toate facilităţile pe care le regăsim în alte judeţe mai dezvoltate. Este nevoie de investiţii serioase în drumurile judeţene cum am văzut că au făcut colegii mei din Maramureş, de un Spital Judeţean modernizat precum cel din Bistriţa, de un plan de dezvoltare economică cum este cazul în Timiş, de un sistem educaţional susţinut de administraţia locală cum este cazul la Bucureşti. Sunt doar câteva exemple de bună administraţie social democrată şi de un management axat pe nevoile reale ale oamenilor.

În timpul ultimei guvernări PSD, m-am luptat pentru judeţul nostru, iar Alba a primit o sumă record de 217 milioane de euro pe care conducerea liberală a judeţului a irosit-o nefiind capabili de implementarea unor proiecte concrete pentru oameni. Consiliul Judeţean Alba a devenit în ultimii ani o relicvă, cu multe proiecte eşuate – precum groapa de gunoi, cu costuri tot mai mari care se răsfrâng asupra cetăţenilor prin preţuri mai mari la apă şi canalizare, cu o lipsă de viziune ce nu mai poate fi acoperită. Pentru fiecare localitate ne prezentăm cu proiecte concrete ce pot fi, cu siguranţă, realizate doar de echipa Partidului Social Democrat”, a explicat Ioan Dîrzu.

Un punct important în programul de dezvoltare locală este reprezentat de reşedinţa de judeţ cu 10 proiecte concrete pe care antreprenorul Alin Stanciu le-a prezentat în detaliu cu ocazia lansării de la Alba Iulia, astfel de lansări urmând să aibă loc în fiecare zonă din judeţ.

„Vin cu un elan nou pentru Primăria Alba Iulia. Am reuşit ca antreprenor să dezvolt o afacere de succes într-un domeniu de înaltă performanţă şi îmi doresc să aduc metode manageriale moderne la primărie. Asta înseamnă eficienţă, digitalizare, atragerea fondurilor europene şi o administraţie în serviciul cetăţenilor. Mă lupt cu cei care au administrat oraşul în ultimul an şi nu sunt în stare să ţină oraşul curat pentru albaiulieni, mă lupt pentru un oraş verde, cu locuri de joacă pentru copii, cu parcuri în cartiere, cu şcoli modernizate şi locuri în creşe, cu locuri de parcare suficiente, cu un plan de dezvoltare economică.

Nu îmi va fi uşor. Paul Voicu şi Gabriel Pleşa sunt oameni ai sistemului, abonaţi la banul public şi la interesele care guvernează oraşul în ultimii 30 de ani. Vin cu o echipă nouă, cu o viziune inginerească pentru dezvoltarea judeţului. Nu mai avem timp de pierdut”, a explicat candidatul social democrat la Primăria Alba Iulia, Alin Stanciu.

La evenimentul de lansare au fost prezenţi doi dintre primarii PSD performanţi din judeţul Alba, Radu Tuhuţ, de la Ciuruleasa, şi Mirel Hălălai, de la Teiuş, precum şi europarlamentarul Victor Negrescu.

Primarul din Ciuruleasa şi preşedinte executiv al PSD Alba, Radu Tuhuţ, a declarat: „Avem nevoie de un proiect de dezvoltare unitar la nivelul judeţului Alba. Toate comunităţile, mai mici sau mai mari, au nevoie de sprijin. Nu trebuie să mai existe cetăţeni de rang secund în judeţul Alba, iar PSD Alba vine cu o ofertă care poate, cu siguranţă, oferi un trai mai bun pentru locuitorii judeţului”.

„Avem nevoie rapidă de modernizarea infrastructurii şi de bani de la Guvern pentru dezvoltarea localităţilor noastre. Teiuşul s-a dezvoltat enorm cu fondurile primite de la Guvernul PSD prin eforturile făcute de domnul deputat Ioan Dîrzu. Din păcate, în ultimele luni lucrurile stagnează dar am încredere că noi avem proiectele de care are nevoie judeţul”, a explicat Mirel Hălălai, primarul oraşului Teiuş.

„Atragerea fondurilor europene trebuie să redevină o prioritate pentru administraţia judeţeană şi cea locală. Din păcate multe dintre proiecte nu au fost finalizate sau au fost făcute pentru plata unor salarii şi nu pentru dezvoltarea judeţului. Toate proiectele prezentate de candidaţii noştri au surse de finanţare clare pentru că am mizat pe responsabilitate şi seriozitate. Cu o administraţie social democrată putem dezvolta infrastructura rutieră, îmbunătăţi serviciile medicale, moderniza şcolile şi implementa măsuri care să aducă siguranţa unui trai mai bun pentru cetăţeni”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.