Oficierea căsătoriilor, suspendată în Alba Iulia pe perioada stării de urgenţă

Social

Oficierea căsătoriilor este suspendată în Alba Iulia pe perioada stării de urgenţă, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului, Robert Roman.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în ceea ce priveşte depunerea declaraţiilor de căsătorie, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

„Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Alba Iulia, în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19 în România, având în vedere instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, în scopul asigurării protecţiei beneficiarilor şi a securităţii şi sănătăţii tuturor angajaţilor, precum şi în scopul limitării contactului ofiţerului de stare civilă competent cu persoanele îndreptăţite să solicite înregistrarea actelor şi faptelor de stare civilă, suspendă depunerea declaraţiilor de căsătorie şi oficierea căsătoriilor în municipiul Alba Iulia, pe perioada stării de urgenţă”, a transmis Robert Roman.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, la încetarea cauzelor care au determinat luarea acestor măsuri, activităţile specifice vor reveni la fluxul normal de lucru.

Iniţial, în 23 martie, autorităţile locale au anunţat că prezenţa la oficierea căsătoriei este limitată în Alba Iulia la patru persoane, respectiv mirii şi cei doi martori. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.