Scutul pădurii

Social

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialişti silvici au organizat o acţiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. A fost făcute zeci de controale în teren şi pe drumurile publice în urma cărora a fost confiscată cantitatea de 140 de metri cubi de material lemnos.

În perioada 07 – 09 aprilie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi jandarmi.

Cu această ocazie au fost făcute 3 controale în fondul forestier, iar, pe drumurile publice au fost controlate 60 de autovehicule care transportau material lemnos.

Poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.500 lei la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 140,5 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni la Codul Silvic.

De exemplu, cu ocazia unui control efectuat pe raza localităţii Poiana Aiudului, comuna Livezile, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au identificat cantitatea de 50 de metri cubi de material lemnos, depozitată pe domeniul public.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că materialul lemnos era deţinut de o femeie de 41 de ani, din comuna Livezile, fără ca aceasta să poată prezenta documente legale de provenienţă, în conformitate cu normele silvice în vigoare.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar faţă de deţinătoarea acesteia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art.19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

– Mandat European de Arestare
Un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, căutat de autorităţile din Italia pentru infracţiuni contra proprietăţii, a fost prins de poliţiştii din Alba. Are mandat european e arestare.

La data de 09 aprilie 2020, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, l-au depistat, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autorităţile judiciare din Italia.

Bărbatul a fost prezentat autorităţii competente, respectiv Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus reţinerea acestuia pentru o perioada de 24 de ore, urmând ca azi, 10 aprilie, să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

– Mandat executat
Poliţiştii din Sebeş au pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Sebeş pe numele unui minor de 17 ani, din municipiu, care este cercetat pentru mai multe infracţiuni de furt, tentativă de furt conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.

Minorul avea măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe care a încălcat-o, fiind depistat de poliţişti, în noaptea de 05/06 aprilie, în timp ce încerca să pătrundă în curtea unei locuinţe pentru a sustrage bunuri.

Ulterior a fost reţinut şi prezentat în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale, Judecătoria Sebeş înlocuindu-i măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

Minorul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

– Ordine de protecţie provizorii
Poliţiştii din Aiud au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de un bărbat care şi-a agresat şi ameninţat soţia. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violenţă în familie şi ameninţare.

La data de 09 aprilie 2020, poliţiştii din Aiud au fost sesizaţi de către o femeie de 57 de ani, din localitatea Aiudul de Sus, cu privire la faptul că a fost lovită şi ameninţată de soţul său.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, faţă de bărbat, poliţiştii au emis un ordin de protecţie, pe o perioada de 5 zile şi au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare.

– La data de 09 aprilie 2019, în jurul orei 11.30, poliţiştii din Cergău au fost sesizaţi de către o femeie de 43 de ani, din comuna Cergău, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de soţul său.

Poliţiştii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării acestuia a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

– Amplasarea radarelor în perioada 11-13 aprilie 2020
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea – Şibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş -Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud – Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.