Târgul de Carte „Alba Transilvana” – Festivalul Internațional de Literatură Umoristică „Alb Umor”

Social

Târgul de Carte „Alba Transilvana”, unul dintre cele mai importante proiecte ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, va fi anulat din cauza pandemiei de Coronavirus. Totodată va fi anulat și Festivalul Internațional de Literatură Umoristică „Alb Umor”, din aceleași considerente.
Având în vedere situația generată de COVID-19 și menţinerea stării de urgenţă pe teritoriul României, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba anunţă anularea Târgului de Carte „Alba Transilvana”, ediţia a XIII-a 2020 şi a Festivalului Internaţional de Literatură Umoristică „Alb-Umor”, ediţia a XI-a 2020.

Târgul de Carte „Alba Transilvana” este nu doar unul dintre cele mai importante proiecte ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, ci și evenimentul anual al cărții și al întâlnirilor cu mari personalități din sfera culturii scrise. Târgul are o mare audiență în rândul comunității, an de an numărul participanților și calitatea evenimentelor crescând semnificativ.
Festivalului Internaţional de Literatură Umoristică „Alb-Umor” este de departe un eveniment de top al literaturii umoristice care adună la un loc cei mai buni scriitori de literatură umoristică, fiind un adevărat atelier de creație a umorului de bună calitate.
Atât Târgul de Carte „Alba Transilvana” cât şi Festivalului Internaţional de Literatură Umoristică „Alb-Umor” s- au desfășurat cu regularitate din primul an de existență, 2007 pentru târg, respectiv 2010 pentru festival.

„Regretăm că din motive independente de noi nu putem fi şi în acest an alături de autori, edituri, expozanţi,beneficiari și parteneri în organizarea acestor două manifestări de anvergură pentru judeţul Alba.
Ne exprimăm dorinţa de a trece cât mai repede peste această perioadă dificilă astfel încât, în cel mai scurt timp să ne putem reîntâlni cu publicul în cadrul proiectelor bibliotecii.
Deocamdată suntem alături de public, cititori, beneficiari și parteneri prin intermediul rețelelor on-line, încercând în acest fel să asigurăm continuitatea proiectelor noastre și să suplinim imposibilitatea întâlnirilor directe.
Vă mulţumim pentru înţelegere şi sperăm că anul viitor ne vom întâlni în condiţii optime şi vom continua tradiţia organizării la Alba Iulia a Târgului de Carte „Alba Transilvana”, ediţia a XIII-a şi a Festivalului Internaţional de Literatură Umoristică „Alb-Umor”, ediţia a XI-a, evenimente culturale marcante pentru comunitatea noastră.” Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.