Peste 100 de copaci, 1200 arbuști ornamentali și 66000 de flori – parte din campania de refacere a zonelor verzi din Alba Iulia

Social

De la începutul lunii noiembrie se derulează etapa de toamnă-iarnă din lucrările de revitalizare a zonelor verzi. Cei doi prestatori de servicii, Sport Turism SRL (Lot I – Cetatea istorică, str. Nicolae Bălcescu, bd. Încoronării, str. Octavian Goga, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Horea, Calea Moților, Cartier Tolstoi) și Luxor LTD SRL (Lot II – restul orașului) au derulat activități de toaletare a arborilor și arbuștilor existenți, înlocuire de copaci îmbătrâniți sau uscați, plantare de copaci, arbuști ornamentali și flori.

Copacii sădiți sunt din speciile tei, frasin, jugastru, prun ornamental, platan și arțari. În această perioadă au fost înlocuiți merii ornamentali îmbătrâniți de pe bd. Revoluției 1989 și zona Gării CFR, respectiv teii care s-au uscat de pe str. Tudor Vladimirescu. În ultima parte a lunii noiembrie au fost plantate pe lotul I 18435 panseluțe, 10555 lalele, 330 trandafiri, iar pe lotul II 26720 panseluțe, 10000 lalele și 300 trandafiri.

Această etapă de refacere a zonelor verzi se va încheia în maxim 1 săptămână, până la momentul înghețului solului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.