Record de cazuri de infectare cu COVID-19 în judeţul Alba

Social

Un număr de 40 de noi cazuri de COVID-19, majoritatea în rândul angajaţilor a două societăţi comerciale – din care 90% asimptomatici, au fost depistate într-o singură zi în Alba, înregistrându-se astfel un record în judeţ de la începutul pandemiei, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

“Peste 40 de angajaţi ai DSP şi peste 50 din alte instituţii sunt angrenaţi în anchete epidemiologice, izolarea pozitivilor şi contacţilor, precum şi transportul acestora către unităţi sanitare. În ultimele 18 ore a fost o mobilizare fără precedent la nivelul judeţului, fie ca vorbim de DSP, CJCCI sau spitale”, a transmis, sâmbătă, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, din cele 92 de cazuri active, un număr de 33 sunt internaţi în spitale. “Cifra este în dinamica. Dintre cei 40 nou confirmaţi, urmează să fie transferaţi către spitale. O parte au fost deja transferaţi”, a menţionat Sinea.

Majoritatea cazurilor nou apărute provin de la doi operatori economici şi sunt dispersate pe raza a 12 UAT-uri, fără a fi concentrate într-o singură localitate.

“Cazurile au fost depistate ca urmare a solicitărilor agenţilor economici de a-şi testa personalul. În ambele cazuri, ca urmare a colaborării permanente între operatorii economici şi specialiştii DSP, a fost testat întreg personalul din cadrul unităţilor afectate. S-a preferat testarea masivă şi identificarea pozitivilor, pentru a elimina de la început riscurile unor viitoare contaminări. Din verificările efectuate a reieşit că ambii operatori economici au proceduri stricte şi clare de dezinfecţie şi triaj epidemiologic şi au respectat legislaţia ce revine angajatorilor. Specialiştii DSP consideră că infectarea între angajaţii unităţilor a avut ca şi cauză principală procentul de asimptomatici, aproximativ 90%”, se arată într-un comunicat transmis de DSP.

Potrivit sursei citate, “nu se pune problema” suspendării activităţii, deoarece operatorii economici în cauză şi-au efectuat într-un timp “foarte scurt” activităţile de dezinfecţie şi decontaminare ce se impun în astfel de situaţii, acestea fiind “continue” şi efectuate “la cele mai înalte” standarde.

“Ca şi în cazul altor focare din judeţ, politica DSP este de a testa masiv, chiar dacă asta înseamnă să găsim mulţi pozitivi într-un timp scurt, însă aşa avem şansa să punem frână răspândirii masive şi necontrolate”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.