Staţie de dezinfectare realizată în România, testată în premieră de Primăria Ciugud

Social

O staţie de dezinfectare pentru accesul în spaţii publice, un produs realizat în România, a fost testată şi este folosită în premieră în rândul instituţiilor publice de Primăria comunei Ciugud, care a verificat astfel utilitatea, rezistenţa şi performanţele acestei soluţii inventată în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Staţii similare au fost montate şi în farmacia din comună, precum şi în şcoala din Ciugud, unitate de învăţământ în care staţia de dezinfectare este folosită săptămâna aceasta de către elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc de examen.

„Primăria Comunei Ciugud a folosit şi a testat în decursul lunii mai o staţie de dezinfectare pentru accesul în zone publice cu trafic intens, produsul fiind inventat şi realizat în România. Administraţia locală a stabilit un protocol cu o firmă din Alba Iulia, fiind prima instituţie publică care a folosit noua staţie de dezinfectare, denumită Freestand, şi a verificat utilitatea, rezistenţa şi performanţele acestei soluţii inventată în contextul pandemiei de coronavirus. Staţii similare au fost montate pentru folosire şi testare în farmacia comunei precum şi în şcoala din Ciugud, unitate de învăţământ în care staţia de dezinfectare este folosită săptămâna aceasta de către elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc de examen”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, staţia permite dezinfectarea mâinilor, dar şi a încălţămintei, putând fi amplasată la intrarea în instituţii publice, unităţi de învăţământ, magazine, hoteluri, supermarketuri sau în orice spaţiu public cu trafic intens.

„Ciugudul a fost mereu un susţinător al ideilor şi produselor româneşti. La fel ca şi în cazul altor soluţii sau produse româneşti, am acceptat să fim primii care testează staţia de dezinfectare pentru accesul în zone publice şi ne bucurăm că recomandările noastre au dus, în final, la dezvoltarea unui produs util şi rezistent. Suntem conştienţi că, după relaxarea măsurilor impuse pentru prevenire şi combaterea pandemiei COVID 19, trebuie să ne gândim la siguranţa celor care ajung în instituţiile publice, dar şi a funcţionarilor care lucrează cu publicul. (…). Ne bucurăm că pentru dezinfectare am găsit un produs românesc, inventat şi realizat în judeţul Alba”, a spus, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Damian.

Staţia românească de dezinfectare pentru accesul în spaţii publice a fost realizată în cadrul campaniei „Producem în România…pentru o Românie curată şi sănătoasă”, campanie în care sunt incluse mai multe companii din Transilvania. Potrivit producătorului, costurile staţiei cuprind doar costurile de producţie şi materia primă, astfel încât soluţia să poată fi accesibilă pentru un număr cât mai mare de potenţiali utilizatori. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.