Costul ridicării gunoiului nu se schimbă în Alba Iulia

Social

Consilierii locali au aprobat astăzi prelungirea contractului încheiat cu Polaris M Holding până la intrarea în funcțiune a gropii de gunoi de la Galda.

Întrunit în ședință de îndată, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat cu 15 voturi pentru și 2 abțineri prelungirea contractului de delegare a colectării deșeurilor menajere către Polaris M Holding. În aceste condiții, costurile ridicării gunoiului vor rămâne neschimbate până la momentul punerii în funcțiune a gropii de gunoi de la Galda de Jos. 

Context:

Alba Iulia nu are dreptul de a încheia contracte de ridicare a gunoiului decât prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Salubris din care face parte alături de toate localitățile din județul Alba. Această asociere de localități a organizat licitația pentru desemnarea unei societăți care să se ocupe cu colectarea selectivă a deșeurilor. În Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Cugir, Ocna Mureș, Teiuș, Sîntimbru, Galda de Jos, Mihalț, Stremț contractul a fost câștigat de asocierea RER Vest SA & Retim SA și prevede ca deșeurile să fie transportate la depozitul de la Galda de Jos.  

Din cauza dificultăților pe care Consiliul Județean Alba le întâmpină în desemnarea unui operator pentru groapa de gunoi de la Galda de Jos, (respectiv anularea licitației și reluarea procedurii de la zero) localitățile din Alba se văd în imposibilitatea de a-și duce la îndeplinire prevederile contractelor cu noul operator, RER Vest&Retim. Cu alte cuvinte, contractele localităților cu RER Vest&Retim nu pot intra în vigoare decât la momentul la care depozitul de la Galda va deveni funcțional.

În acest context, administrația locală din Alba Iulia a obținut de la operatorul de salubritate actual, Polaris M Holding continuarea ridicării gunoiului până la deschiderea gropii ecologice de la Galda, în aceleași condiții contractuale pentru locuitorii municipiului Alba Iulia.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.