Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” – Alba Iulia devine capitala muzicii folk

Divertisment

Tinerii folkişti aşteptaţi să se înscrie pentru concursul de interpretare

Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este cel mai important eveniment cultural al lunii noiembrie şi transformă Alba Iulia în capitala muzicii folk. Timp de două zile, în perioada 16 – 17 noiembrie, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România. Evenimentul are o secţiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în acest gen muzical.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, organizatorul Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, desfăşoară în această perioadă selecţia concurenţilor care vor intra în concurs. Potrivit regulamentului, concurentul trebuie să prezinte două piese, compoziţii proprii sau în primă audiţie. Versurile pot aparţine liricii universale sau naţionale, pot fi versuri proprii sau populare. Vârsta maximă a concurenţilor care pot fi acceptaţi este 35 de ani, cu excepţia grupurilor în cadrul cărora unul dintre concurenţi poate depăşi această vârstă. În această primă etapă concurenţii se pot înscrie până în 11 noiembrie, iar juriul va selecta 10 dintre aceştia care vor intra apoi în concursul de interpretare.

„În fiecare an, în luna noiembrie, Alba Iulia devine capitala muzicii folk româneşti, iar cei mai îndrăgiţi interpreţi ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. Este deja un eveniment naţional de tradiţie care sperăm să încânte şi în acest an publicul. Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este o invitaţie la spectacole de muzică folk de calitate pentru cei care îndrăgesc acest gen muzical, dar şi o rampă de lansare care, în timp, a ajutat să se afirme numeroşi tineri artişti”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal

Printre cei care vor urca în acest pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” îi amintim pe Daniel Avram şi „Şcoala de Folk” (Alba Iulia), Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger, Zoia Alecu dar şi alte nume ale muzicii folk româneşti. În program sunt incluse lansări de carte dar şi sesiuni de autografe.
Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”.

Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

PROGRAMUL Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

16 noiembrie 2019

ora 10,00 – la FRAMM’ S

CAFEAUA CU FOLK

sesiuni de autografe, prezentări şi lansări de carte/cd, discuţii libere despre prezentul muzicii folk

ora 17,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

CONCURS DE COMPOZIŢIE ŞI INTERPRETARE A MUZICII FOLK

ora 18,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK

Marinela Popa şi Grupul „Primavera”

POESIS

ZOIA ALECU

A.G. WEINBERGER

DUCU BERTZI

VICTOR SOCACIU

17 noiembrie 2019

ora 10,00 – la FRAMM’ S

CAFEAUA CU FOLK

sesiuni de autografe, prezentări şi lansări de carte/cd, discuţii libere despre prezentul muzicii folk

ora 17,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

GALA LAUREAŢILOR

ora 18,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK

DIANA PORCA – marele premiu la ediţia din anul 2018

DANIEL AVRAM şi „ŞCOALA DE FOLK”

FELICIA POP

MIRCEA BANICIU

ALEXANDRA UŞURELU

MIRCEA VINTILĂ

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.